چهارشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۶:۳۸ ۵۲
طبقه بندی:
  • اخبار
  • اخبار شورای عمومی
  • اخبار ویژه
چچ

اولین جلسه شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران در سال 1404 برگزار شد

سیصدوهفتمین جلسه شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران، روز چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 با حضور معاون نظارت بیمه مرکزی ج.ا.ایران، رئیس و اعضای شورا در سندیکا برگزار شد.

اولین جلسه شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران در سال 1404 برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران، محسن پورکیانی دبیرکل سندیکا در این نشست ضمن تبریک ایام دهه کرامت و گرامیداشت یاد جانباختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی گزارش از روند اقدامات اخیر سندیکا، از جمله موضوع حذف عوارض ۱۵۰۰ میلیارد تومانی صنعت بیمه پس از ۱8 سال، تشکیل کمیته بررسی و ارزیابی نرخ درمان در سال ۱۴۰۴ و تشکیل کمیته تعیین نرخ بیمه شخص ثالث سال 1404 را ارائه نمود و افزود: در موضوع افت قیمت خودرو نیز تلاش کردیم تا دستور العمل آن به گونه‌ای اصلاح گردد تا بار مالی آن برای صنعت بیمه به حداقل برسد و کماکان نیز اعتقاد ما بر این است که مصوبه هیئت وزیران مبنی بر عدم دریافت حق بیمه بابت پوشش افت قیمت که به وضوح بر خلاف قانون شخص ثالث است و بایستی اصلاح شود، لذا در حال پیگیری موضوع از طریق بیمه مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و هیئت دولت هستیم.

پورکیانی تصریح کرد با اشاره به تکالیف مقرر در خصوص لزوم ثبت مشخصات بیمه‌گزاران در سامانه املاک و اسکان افزود؛ در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با حضور رئیس کل بیمه مرکزی دفاعیات لازم در این زمینه انجام شده و مراتب اعتراض صنعت بیمه اعلام گردیده است که پیگیری های حقوقی لازم در دستور کار قرار دارد. در خصوص ارسال گزارش نقاط حادثه دیده خودرو نیز جلسات مشترک میان مدیر کل حقوقی بیمه مرکزی، کمیسیون تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات و کمیسیون حقوقی سندیکا تشکیل و پیشنهاد گردیده که اطلاعات مورد نیاز در چارچوب مورد توافق صنعت بیمه در اختیار نهادهای ذیربط قرار گیرد.

دبیرکل سندیکا در ادامه با اشاره به ابعاد حادثه انفجار بندر شهید رجایی و هماهنگی شایسته شرکت‌های بیمه در این رخداد تاکید کرد: با پیگیری‌های به عمل آمده، ارزیابی خسارت خودروهای آسیب دیده دارای بیمه بدنه و فاقد بیمه نامه، تنها ظرف مدت کوتاهی انجام و جهت پرداخت خسارت به مراجع مربوطه ارجاع شدند. در این حادثه همه شرکت‌های بیمه حتی آن دسته از شرکت‌هایی که بیمه نامه صادره در این حادثه نداشتند پای کار آمدند و با اعزام کارشناسان و انتقال ملزومات مورد نیاز به منطقه، به پیشبرد وظایف صنعت بیمه در قبال آسیب دیدگان کمک شایانی کردند که این همکاری و همدلی شایسته تقدیر است و چنانچه در همه امور چنین حسن نیتی نسبت به یکدیگر داشته باشیم بسیاری از مشکلات پیش روی صنعت به آسانی مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به مطالعات تطبیقی انجام شده توسط سندیکا در خصوص فعالیت کارگزاران بر خط اعلام کرد، نظرات شرکت‌های بیمه، انجمن‌ها، هیئت رئیسه، کمیسیون تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات و ارتباطات و کارگروه شبکه فروش سندیکا در این زمینه احصا و در قالب جوابیه به بیمه مرکزی ارسال گردیده است، که امیدواریم بتوانیم این موضوع را نیز به سرانجام برسانیم.

در ادامه این نشست محمود حق وردیلو معاون نظارت بیمه مرکزی به بیان مطالبی در خصوص الزامات ذخیره‌گیری صحیح، فرایند افزایش سرمایه شرکت‌های بیمه مصوب هیئت وزیران، فرایند تایید صلاحیت اعضای هیئت مدیره، پیگیری موضوع کارگزاری‌های بر خط در کمیته کارکنان کلیدی و تدوین مدل کسب و کاری مرضی طرفین با گروه‌های ذینفعان و لزوم تقویت بدنه کارشناسی شرکت‌های بیمه پرداخت و تصریح کرد؛ خط قرمز بیمه مرکزی حذف رسوب حق بیمه است و انباشت مطالبات نزد کارگزاری‌ها توجیه اقتصادی ندارد زیرا شرکت‌های بیمه تمام سودی که کسب می‌کنند از محل سرمایه‌گذاری است نه فعالیت بیمه‌گری، لذا بیمه مرکزی در صدد تعیین سقف برای انباشت مطالبات است.

معاون نظارت بیمه مرکزی همچنین به تبیین کارکرد کمیته صلاحیت حرفه ای کارکنان کلیدی صنعت پرداخت و با تاکید بر لزوم رعایت انضباط مالی در شرکت‌های بیمه تاکید کرد؛ اولویت صنعت بیمه پرداخت خسارت بیمه گذاران است و تمامی هزینه‌های شرکت‌های بیمه باید در راستای ماموریت شرکت و حمایت از حقوق سهامداران و بیمه گذاران باشد.

علی جباری رئیس شورای عمومی سندیکا در جمع بندی این نشست تصریح کرد؛ در برهه کنونی که دولت چهاردهم و بیمه مرکزی، نگاهی کاملا حرفه‌ای به صنعت بیمه دارند، رفع چالش‌های صنعت و احصای زمینه‌های توسعه آن از مسیر صحیح ، فواید زیادی برای مجموعه صنعت خواهد داشت لذا نیازمند انسجام بیش از پیش در راستای سیاست‌های شورای عالی بیمه هستیم.

جباری اعتراضات شبکه فروش نسبت به کارگزاران برخط را نیز مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد؛ پیشنهاد می‌شود که در این خصوص یک مدل اقتصادی جامع و شفاف برای نحوه تعامل صنعت بیمه و کارگزاران بر خط تهیه و پس از بررسی در کمیسیون و کارگروه های مربوطه به شورای عمومی ارائه گردد.

موسی رضایی میرقائد نائب رئیس شورای عمومی سندیکا نیز در این نشست گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در رابطه با حادثه شهید رجایی ارائه و تاکید کرد، اهمیت و جایگاه بیمه در این حادثه بر همگان آشکار شد و شرکت‌های بیمه به واسطه تبدیل این تهدید به فرصت و تبیین اهمیت صنعت بیمه برای جامعه می‌توانند موجبات توسعه صنعت بیمه و افزایش ضریب نفوذ در کشور را فراهم سازند.

گفتنی است در سیصدوهفتمین جلسه شورای عمومی سندیکای بیمه‌گران ایران، مدیران عامل شرکت‌های بیمه به بحث و تبادل نظر در خصوص دستورات و موضوعات مطرح شده پرداختند و با توجه به تعدد و اهمیت موضوعات مطروحه در جلسات شورای عمومی مقرر گردید که جلسات آتی با فاصله زمانی کمتر و در صورت امکان به صورت ماهانه برگزار گردد.

آدرس کوتاه شده: